Lage Skaksverm

Fra Wikibi
Revisjon per 6. nov. 2015 kl. 23:16 av Helge.sandsta (diskusjon | bidrag) (Ny side: Om du får tilgang til parede dronninger, kan du da lage skaksvermer av biene i skattekassene etter trekket. Det bør ikke gjøres for sent på sommeren, juli er seneste for å sikre st...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Om du får tilgang til parede dronninger, kan du da lage skaksvermer av biene i skattekassene etter trekket. Det bør ikke gjøres for sent på sommeren, juli er seneste for å sikre sterke bifolk ved innvintring. Ved høsting, børster du da ned alle husbiene i skattekassene ned i en svermkasse, dusj biene i kasse med en vannforstøver. Da flyr de ikke så mye opp - du trenger ca 1-1,5 kg bier for en grei sverm - en vekt er derfor til god hjelp. Bruk et litermål eller lignende for å få et volum på ønsket vekt.

Heng inn en dronning i bur i kassen, og gi de litt fòr - sett mørkt og kjølig over natten - og denne er klar for en ny kube neste dag. Drivfor disse med apifonda eller sukkervann og pollenerstatning for å sikre god utvikling til innvintringen.